Red de Formación Continuada en Clínica Psicoanalítica
CASTELLANO  •  CATALÀ

Àrea de la Tètrada

La Tètrada designa una seqüència de quatre anys lectius en els quals es desenvolupa el Cursus de la Secció Clínica. El seu objectiu és obtenir una formació bàsica sobre la psicoanàlisi, a partir de l'obra de Sigmund Freud, els ensenyaments de Jacques Lacan i l'orientació de Jacques-Alain Miller. Està organitzada a partir de tres eixos.

  • Seminari d’Actualizació de les estructures clíniques en els casos de Freud. Prenem cadascun dels seus casos com a font d’ensenyament bàsics sobre la clínica psicoanalítica i com a punt de partida per a una actualització necesaria de la psicoanàlisi.
  • Seminari Els Quatre conceptes fonamentals de la psicoanàlisi de Lacan. Seguint l’orientació del Seminari de Jacques Lacan que porta aquest títol, estudiem el sentit que tenen els conceptes d’inconscient, repetició, transferencia, pulsió i uns altres, per als fonaments del treball psicoanalític.
  • Seminario El inconsciente en el siglo XXI. La orientación Lacaniana. Abordem especialment els treballs de Jacques-Alain Miller, seguint el seu curs “La orientación Lacaniana”, que avança en l’elaboració d’un saber de la psicoanàlisi que prengui en compte les transformacions de la nostra civilització i els símptomes nous que es presenten en la nostra clínica.
  • Seminari d’Elucidació de les pràctiques de la terapèutica,davant de la psicoanàlisi ha estat un dels principals objectius de la Secció Clínica. La construcció d'un cas i el comentari de seqüències clíniques diverses és la disciplina a la qual es dedica aquest Seminari.
  • Seminari d’Investigació, tota ensenyança suposa una investigació. Aquest Seminari es proposa obrir l'horitzó de referències d'un concepte per interrogar-lo als punts on no ha estat desenvolupat anteriorment.

 

 

© 2012-2013 SCB Sección Clínica de Barcelona • Aviso legal Diseño web por Tecniber-5 / Fotos Alwarex